Menu
Blog

Protez Tırnak Nedir?

Güzellik ve bakım sektörlerinin giderek gelişmesiyle ortaya çıkan yeniliklerden biri de protez tırnaktır. Protez tırnak kişiye sağlıklı ve estetik bir tırnak görünümü kazandıran bir uygulamadır. Protez tırnak kadınlara büyük bir kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Sürekli manikür yaptırmak ihtiyacı hisseden kadınları büyük bir zahmetten kurtarmaktadır. Takma tırnak gibi zahmetli uygulamalardan daha kolay uygulanan bir yöntemdir ve daha doğal bir görünüm sağlar. Hatta kişinin kendi tırnaklarıymış gibi görünür.

Protez tırnak kişinin kendi tırnaklarının üzerine koruyucu uygulandıktan sonra uygulanır. Böylece gerçek tırnaklara zarar vermez. Ve gerçek tırnağın nefes almasına engel olmaz. Üzerine oje uygulanabilir hatta sürülen ojenin daha kalıcı olmasını sağlar.

Kimler İçin Uygundur?

Protez tırnak, tırnak yeme alışkanlığı olan kişiler için uygun bir uygulamadır. Hem estetik bir görünüm kazanmalarını hem de bu alışkanlıktan kurtulmalarını sağlayacaktır. Tırnakları hassas olan, tırnak kırılması problemi yaşan, tırnak üzerinde pürüz, çatlama gibi sorunlar yaşayan kişiler için protez tırnak oldukça etkili olacak bir uygulamadır. Herhangi bir tırnak rahatsızlığı olmayan kişiler de isteğe bağlı olarak protez tırnak yaptırabilirler.

Kimler Kullanmamalıdır?

Tırnaklarında ya da ellerinde mantar olan kişiler için protez tırnak uygun değildir. Tedavi olduktan sonra bu uygulamayı yaptırabilirler.

Protez tırnağın üç farklı çeşidi vardır.

1. Akrilik tırnak: Özel bir toz ve özel bir sıvı karıştırılarak elde edilir. Tırnak ucuna plastik bir tırnak yerleştirilir kalan kısımlar ise bu akrilik sıvı ile doldurulur.
2. Jel tırnak: Bu yöntemde tırnağa bir jel uygulanır ve kurutup rötuşlar yapılarak şekil verilir. Bu yöntem en kalıcı ve doğal duran yöntemdir.
3. Dippig tırnak: Bu yöntem akrilik tırnağa benzer arasındaki fark bu yöntemin mat ve kokusuz olmasıdır.

Protez tırnağın takılma aşamaları ise şunlardır.

1. Öncelikle tırnağa koruyucu özel maddeler uygulanır.
2. Tırnakların uç kısmına tırnak şekline uygun bir protez tırnak yerleştirilir ve yapıştırılır. Kişinin kendi tırnak şekline ya da isteğine göre şekillendirilir.
3. Yapıştırılan tırnağın doğal durması için kişinin kendi tırnağıyla aynı seviyeye gelecek kadar törpülenir.
4. Törpüleme işlemi tamamlandıktan sonra kişinin istediği protez tırnak çeşidine göre tırnağın diğer kısımları özel tırnak jeli ile kaplanır.
5. En son olarak tırnağın yüzeyi de törpülenir ve parlatılır.

Protez tırnak istendiği her zaman çıkarabilir. Bunun için de protez tırnağın yaptırıldığı yer olan güzellik merkezlerinden yardım alınması gerekir. Yanlış yöntemlerle çıkarmak tırnaklara zarar verebilir. Çünkü protez tırnaklar özel sıvılarla çıkarılır.

Protez tırnaklar, istenen aralıklarla yenilenebilir. Tırnak uzadıkça alt kısımdan gelen tırnak da tekrar özel protez tırnak jeli ile kaplanabilir.

Protez tırnağı daha uzun süre kullanabilmek için kimyasal maddelerle temas etmemesi önlenmelidir. Oje çıkarırken asetonsuz oje çıkarıcılar tercih edilmelidir. Şampuan dışındaki diğer kimyasal temizlik malzemeleri ile teması yapısının bozulmasına neden olabilir.